Hälsa

Cykla till jobbet för vardagsmotion

Om du är som jag tycker du förmodligen om att träna men samtidigt har du också svårt att få tiden att räcka till. Mellan jobbet och alla vardagsbestyr måste man helt enkelt hitta tid till vila också. Lösningen på det här problemet är det som brukar kallas för “vardagsmotion”, det vill säga att du tar vara på de tillfällen du har att röra på dig i vardagen. Ett av de enklaste sätten är att, om du har möjligheten, börja cykla till och från jobbet.

Utrustningen du behöver

All utrustning relaterad till cyklar som du kan tänkas behöva för att börja cykla mer regelbundet kan du hitta hos https://www.tooorch.com/.

  • Cykelhjälm – Självklart ska du ha en cykelhjälm, särskilt om du börjar cykla till jobbet varje dag.
  • Reparationskit – Du kan laga en punktering på bara några minuter med ett bra reparationskit. Även om ett däck skulle få punktering på vägen till jobbet så behöver du inte komma försent.
  • Cykelbelysning – Om du cyklar när det är mörkt måste cykeln vara utrustad med vitt ljus fram och rött ljus bak plus reflexer.

Annan utrustning som kan vara bra att ha är:

Regnkläder

Låt inte regniga dagar få dig att tappa greppet om en bra vana. Det är lätt hänt att nya vanor tappas bort vid första bästa ursäkt. Du vet hur det kan vara. Man börjar ett nytt år med föresatsen att springa några dagar i veckan. Några veckor in på året drabbas man av sin första förkylning som gör att man inte kan springa, sedan är det enormt svårt att komma igång igen. Försäkra dig om att du bibehåller din cykelrutin genom att alltid ha ett set med regnkläder med dig i packningen.

Att tänka på när du cyklar

Jag ska redan här säga att det inte är särskilt mycket du behöver tänka på. Att cykla är trots allt enkelt, åtminstone så länge du är uppmärksam. Enligt Expressen måste du alltid ha minst en hand på cykelstyret när du färdas på cykeln. Utöver det är det lagkrav på att cykeln ska vara utrustad med ringklocka och broms. Om du inte cyklat på ett bra tag och har en gammal cykel stående är det därför lämpligt att innan du påbörjar din nya rutin gör en ordentlig översyn av cykeln du ska använda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe