Hälsa

Mental hälsa

Hälsa handlar inte bara om mat och motion, även om det är viktiga grundstenar för att må bra, hälsa handlar också om hur vi mår psykiskt: vår mentala hälsa.

Mental hälsa – relationer

Vi kan äta den perfekta måltiden 24/7, året om och träna utifrån alla rekommendationer, men om vi är olyckliga så kommer det ha större påverka på vårt mående än mat och motion. Det finns forskning som menar att det är bättre att äta en bakelse med en vän, än att knapra morötter i ensamhet – det säger något om hur viktigt det är med bra relationer.

För att må bra behöver du ha vänner att dela ditt liv med: familj och vänner. Hur många vänner vi har beror både på personlighet och livssituation, men alla behöver ha några personer som står dem lite närmare för att må bra.

Mental hälsa – arbete

Vi spenderar mycket tid på vårt arbete och om vi inte trivs, så kommer det att påverka hela vårt liv. Ibland är det arbetsuppgifterna som vi vantrivs med, men gillar arbetskamraterna, ibland är det tvärt om. Är det både ock, så bör du omgående se dig om efter ett nytt jobb. I annat fall bör du tänka igenom din situation och försöka skapa förändringar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe