Träning

Träna på semestern

Idag finns det många sätt att både resa och träna. Att göra en träninsgresa kan både vara ett sätt att komma i form, men också ett bra sätt att komma igång med själva träningen.

Träningsresa

Det finns flera resebolag som erbjuder särskilda träningsresor – många gånger är det i samarbete med en sporttidning som Topphälsa eller med en känd idrottare. Det finns olika slags träningsresor och det kan vara klokt att verkligen läsa på innan du anmäler dig. Vissa resor vänder sig till nybörjare – vilket ofta då framgör tydligt – medan andra kan ha en ganska stor målgrupp. Om du är vältränad bör du leta efter en resa via en sportsajt.

På träningsresor brukar det både ingå flera dagliga träningspass, nöjen och mat. En träningsresa ger också en möjlighet att få testa nya aktiviteter, då det ofta kan ingå en dag med bergsklättring eller någon ny intressant vattensport.

Lopp

Om du tycker om att löpa kan du delta i ett löplopp utomlands. Det finns olika lopp beroende på din nivå: från kortare 5 kilometerslopp, till maratonlopp och slutligen ultralopp på över 10 mil. Du kan välja mellan att åka på egen hand eller att delta i ett lopp genom ett företag. Om du är kvinna och har deltagit i Tjejmilen, så kan du också springa Tjejmilen utomlands!

Om du ska delta i ett maratonlopp utomlands kan vissa arrangörer kräva att du först måste ha kvalat in – du bör alltså kontrollera vilka krav som ställs på dig som löpare innan du bokar flygbiljett och hotell. Om du inte kvalar in till ett maraton, finns det ändå en uppsjö lopp att delta i utomlands, liksom i Sverige.

Gör resan till målet

Istället för att resa till ett ställe och träna, kan du cykla till din destination. Det är många som cyklat genom Sverige och både hunnit se mycket av vårt land och samtidigt fått motion. Det är också bra utifrån klimatpåverkan och nödvändigheten av att vi reser mindre. Du kan också ta dig till din destination och välja att cykla på plats. Bra cykeldestinationer är Gotland och Öland i Sverige. Nederländerna och Danmark är riktiga cykelnationer och erbjuder bra cykelbanor. Om du planerar att göra en cykelsemester kan det underlätta att cykla där det inte är för stora avstånd mellan övernattningsmöjligheter. Dock, det är många som cyklat från kontinenten upp till Nordkap – hardcore!

Om du har mycket tid kan du vandra under semestern – alltså vandra till din destination! Ofta underlättar det att ta tåg en bit för att komma hemifrån, och sedan sätta på sig ett par bra vandrarkängor, lagom med packning och gå från samhälle till samhälle. För en lyckad vandringssemester är det klokt att kolla upp att det finns goda möjligheter till övernattning på din vandringsväg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe