Träning

Testa nya sporter

Om du vill utvecklas som idrottare är det viktigt att inte fastna i samma spår och bara träna på ett sätt. Ett bra sätt att ge kroppen nya utmaningar är att testa nya sporter.

Testa en ny sport

Förutom att det är roligt att testa nya saker och lära känna nya människor, är det också bra för din träning att röra dig på olika sätt. I de flesta sporter är det några särskilda muskelgrupper som blir tränade, medan många muskler knappt behöver användes eller bara används lite. Genom att utöva olika träningsformer tvingar du andra muskelgrupper att också aktiveras. Du blir inte en sämre löpare av att spela innebandy en gång i veckan, och det gäller såklart åt andra hållet också. Oavsett träningsform, är det också bra att alltid lägga in några löppass emellanåt.

Ny sport varje år

Ett tips är att ha ett återkommande nyårslöfte om att alltid testa en ny sport varje år. Det räcker att du följer med en kompis på en golfrunda eller testar en surfbräda på semestern – men håll löftet. Om du vill få mer utmaning kan du söka upp en mindre sport och testa den: bergsklättring, bågskytte eller balletsim.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe