Hälsa

Vad kvinnor bör tänka på vid träning

Träning är livsviktigt för alla åldrar och håller vår kropp i god hälsa. Kvinnor och män kan träna lika intensivt och har samma fysiska förutsättningar för att stärka samt bygga muskler och kondition. Trots detta finns det en del fysiska skillnader som kvinnor bör ta hänsyn till för att undvika skador samt för att göra träningen så effektiv som möjligt.

Kvinnor har mens

Den största fysiska skillnaden mellan män och kvinnor är att kvinnor har mens. Mens kommer oundvikligen att påverka träningen på grund av att hormonnivåerna förändras i den kvinnliga kroppen under en viss tid av månaden. Förändringarna av hormonet kommer att påverka hur väl du presterar och hur du mår. Men var uppmärksam på att även p-piller kan ha inverkan på din träning. Forskning har visat att när du planerar träningen utifrån din menstruationscykel kan den bli mer effektiv. Det är faktiskt lättare att bygga dina muskler under vissa delar av månaden än andra.

Fastare bröst

För kvinnor är bröst viktiga och en del tränar för att få fastare bröst. Du kan inte träna för att få större bröst, endast män kan göra detta, eftersom kvinnliga bröst består mestadels av fettvävnad. Många kvinnor har en vacker vältränad kropp men är inte helt nöjda med sina bröst. Andra kvinnor har väldigt små bröst och vill få normalstora bröst för att få en bättre självkänsla. Bästa sättet att få de bröst du alltid önskat är att vända dig till en svensk klinik med erfarna plastikkirurger som kan utföra professionella bröstimplantat. Motiva är ett företag som utformat de absolut bästa bröstimplantat som finns på marknaden idag. Motiva bröstimplantat kommer att ge ett fantastiskt vackert samt naturligt resultat. Motiva bröstimplantat kommer i alla olika storlekar och former för att kunna ge dig ett personligt resultat som du kommer att bli nöjd med. Du och din kirurg kan hitta en perfekt matchning baserad på din basvävnad och anatomi som exempelvis Motiva Ergonomix som är utformad att imitera det naturliga bröstets rörelse, känsla samt utseende, Motiva Round som har utformats att ge en balanserad fasthet och mjukhet eller Motiva Anatomical TrueFixation.

Styrketräning är viktig träning

Med ålder kommer vår muskelmassa att minska, vilket innebär att all träning som stärker dina muskler är mycket viktig. Kvinnor drabbas betydligt oftare av benskörhet än män så det är extra viktigt för damer att utöva någon form av styrketräning. Alla former av rörelse och motion är bra för ditt skelett men just styrketräning kan minska förlusten av benmassa, vilket innebär minskade problem samt besvär av benskörhet.

Myter om styrketräning

Det finns många myter om styrketräning, bland annat att denna typ av träning kommer att ge stora maskulina muskler. Styrketräning innebär att du tränar med de tyngder som du känner dig bekväm med. Det finns flera olika varianter av styrketräning som syftar till att ge personliga resultat och handlar inte enbart om att bli en bodybuilder. Börja lugnt och öka successivt din träningsintensitet. När du ökar din muskelmassa kommer du bland annat att öka din kropps förbränning, vilket är goda nyheter för dig som vill minska i vikt. Kvinnor som passerat klimakteriet har en annorlunda hormonproduktion, vilket innebär att all träning som stärker dina muskler är viktig. När våra muskler är starka får vi en bättre ämnesomsättning, bibehållen ork samt balans. Det absolut viktigaste är att vi utför någon form av träning regelbundet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe