Hälsa

Få tid till träning och hälsosamt liv

Att hinna med att ta hand om sig själv genom träning och hälsosamma livsstilsval är viktigt för att må bra i längden. Här ger vi några tips på hur du gör för att skapa balans mellan olika delar i livet.

Minska jobbstressen

Hör du till dem som har fullt upp både med arbetsliv och familjeliv och känner att du inte hinner med träningen? I sådant fall är en bra sak att börja med att se över om det går att förändra din arbetssituation på något sätt. Kanske genom att söka ett mindre stressigt jobb? Hos Bravura kan du söka på lediga jobb Malmö och hitta en mängd förslag på jobb inom flera olika branscher. Var uppmärksam på om företaget du söker till verkar främja god hälsa och ha förståelse för balans mellan arbete och fritid. Kolla också upp att det ingår friskvårdsbidrag så att du inte behöver lägga ut flera tusen kronor om året på ett gymkort eller liknande.

Effektivisera matlagningen

För att äta hälsosam mat behöver du varken vara matlagningsproffs eller ha en stor matbudget. Genom smarta och enkla val i mataffären går det att få till en bra rutin när det kommer till matlagning. Börja med att fundera på vilka maträtter du gillar och som är hälsosamma. Gör sedan en planering för en vecka och skriv en inköpslista. Om du inte bor granne med en stor matbutik kan du underlätta genom att beställa maten online och få den hemkörd. Ett ännu enklare sätt är att beställa en matkasse som redan är förberedd med recept och ingredienser för en veckas nyttiga måltider.

Ha träningen nära till hands

När du söker på lediga jobb i Malmö eller någon annan storstad är det bra att samtidigt söka på träningscenter i samma stad. Kolla upp hur nära du skulle kunna ha mellan jobbet och träningen. Ju närmare desto större är chansen att träningen faktiskt kommer att bli av. Ett alternativ till att träna på ett gym är hemmaträning eller träning på ett utegym. Om du väljer hemmaträning är det bra att inreda ett rum eller avsätta en specifik yta. Se till att utrustningen är nära till hands så att du slipper lägga tid på att leta fram den. Tänk också på vilka övningar du ska träna innan du sätter igång. Det finns mycket inspiration såsom ryggövningar att hitta online.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe