Börja träna

Vardagsmotion

Vardagsmotion är fantastiskt! Underskatta inte den motion som du får genom att bara röra på dig. Du ska nu fått tips på hur du kan använda vardagsmotion som en del av din nya hälsosamma livsstil.

Stegräknare

Det finns forskning som visar att en stegräknare gör att vi rör oss mer. En stegräknare visar inte om du har cyklat eller gått, eller om du har varit på gymmet. En stegräknare visar hur många steg som du har tagit. Om du vill få mer motion i vardag, bör du köpa en stegräknare – som fysisk pryl eller app till mobilen. Du kan också se om din mobil har en inbyggd stegräknare. Titta sedan på den flera gånger under dagen, då det kan ge inspiration till att gå några extra steg – varje meter räknas!

Till jobbet

Ett annat bra sätt att få mer motion på är genom att gå eller cykla till jobbet. Om du åker kollektivtrafik, så kan du börja gå av bussen en hållplats tidigare. Om du skulle kunna cykla till jobbet, men inte är så förtjust i att cykla, så kan du antingen testa en nyare cykel – för att se om det är din cykel som är problemet eller om du helt enkelt inte tycker om att cykla. Forskning visar att kvinnor som inte brukar cykla, börjar att cykla mer om de köper en elcykel. Om du behöver mer motion, man eller kvinna, så kan en elcykel våra till stor hjälp.

Naturlig vardagsmotion

Det finns också mycket naturligt aktivitet, som städning, slänga sopor, sopsortera, gå till affären, leka med barnen och vara ute i trädgården. Om du inte tycker om organiserad träning, så kan du få mycket motion genom ett aktivt intresse. Om du tycker om att vara ute i trädgården, så kan du använda det som ett motionstillfälle. Det kan klokt att byta ut motorredskap, som motorgräsklippare, mot en handjagare! Om du har en åkgräsklippare, så bör du också byta ut den, så kommer du att få rejält med motion medan du klipper gräset.

Hitta på saker

Hitta på saker

Mycket motion får vi genom att gå och hälsa på en granne 500 meter bort, ta en promenad och titta på vackra vårblommor, grilla korv i skogen eller gå på ett museum. Om du tycker om shoppa, så kan du också göra det till en motionsrunda, genom att du ser till att försöka gå så mycket som möjligt – alla rörelse är vardagsmotion!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe