Börja träna

Ta första steget

Att börja träna handlar inte bara om att röra på sig, utan att ta ett första steg för att skapa sig en ny livsstil. För att lyckas med det behöver du planera och ta hjälp av andra.

Fatta ett beslut

Det är många som försöker leva mer hälsosamt genom att börja promenera och äta mer grönsaker – vilket är väldigt bra. Med, för att det verkligen ska hålla i längden, så krävs det ofta att man planerar in en mer hälsosam livsstil. Det flesta personer som har klarat av att gå ner i vikt, förbättra sina värden, få mer kondition och muskler, har lyckats genom att de har fattat ett beslut. Det är viktigt att tänka igenom och planera för att lyckas, och att inte bara gå på känsla. Det är lätt att gå ut och promenera en skön vårdag, men svårigheten ligger i att också ta sig ut en mulen kväll i november.

Efter att du har fattat ett beslut, så kan det vara klokt att berätta det för familj och vänner och be dem om hjälp. Har du tur finns det andra som också vill förändra sin livsstil och börja träna, och då kan ni hjälpa varandra. Oavsett, så hjälper det dig att ha berättat för nära och kära om vad du vill uppnå – förhoppningsvis kan de också ge dig uppmuntran och inspiration när det känns jobbigt.

Lägga om livstilen

Du måste planera både träning, sömn och matvanor för att lyckas. Det klokaste är att ta små steg i taget, istället för att försöka göra allt på en gång. Enligt forskning tar det 66 dagar att lägga sig till med en ny vana – och din livsstil handlar om vanor. Det kan därför vore smartare att du byter ut en dålig ovana mot en god vana, en gång i månaden. Om du inte äter frukost är det den första goda vana som du måste börja med, likaså om du inte brukar äta mellanmål. För att lyckas med bra frukost och mellanmål, måste du planera det redan hemma vi köksbordet när du skriver inköpslistan.

Om du sällan motionerar, är det bättre att du börjar röra på dig lite i taget, än att du beslutar dig för att löpa 5 km flera gånger i veckan. En god vana kan vara att börja promenera ett par kilometer flera gånger i veckan, helst varje dag. Tänk på att det är svårt att klara av någonting om man lägger ribban för högt. Om du beslutar dig för att alltid gå en tjugo minuters promenad varje kväll efter jobbet, så kommer du att klara av att göra det i både solsken och regn. Det underlättar också att ha bra skor och träningskläder, både som inspiration, men också för att det är lättare att röra sig i sportkläder. Ett tips är att, som en start på ett mer hälsosamt liv, gå till en sportbutik och köpa ett bekväma bra skor och sköna träningskläder.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe