Börja träna

Träna tillsammans

Ett bra sätt att komma igång med träningen, är att träna tillsammans med familj och vänner. Om du precis beslutat dig för att börja leva mer hälsosamt, så kan det underlätta om du hittar andra i samma situationen.

Börja träna

Det kan vara svårt att börja träna och leva mer hälsosamt, att börja med nya och nyttiga vanor. Det kan vara klokt att redan från början tar hjälp av vänner och familj. Om du har någon i din närhet som också önskar komma i form, så kan ni beslutar er för att göra det tillsammans. Genom att vara flera personer, kan ni peppa och inspirera varandra. Det bästa är dock om ni har ungefär samma mål. Om en av er har som mål att springa ett maraton innan den fyllt 40 år, och den andra har som mål att gå ner 10 kilo, förbättra sina blodvärden och delta i ett mindre löplopp, så kan det vara ganska svårt att träna tillsammans. Däremot kan ni peppa och inspirera varandra och hjälpa varandra att verkligen ta er ut i spåret. Ett tips är att ni anmäler er till ett lopp, som till exempel Vasaloppet, Tjejmilen eller Blodomloppet, lopp som har flera klasser och där man deltar utifrån sin egen nivå .

Vardagen

Det är i vardagen som det verkligen underlättar att träna tillsammans med andra. Om du inte har hittat en grupp att träna med, som till exempel en grupp att promenera med ett par gånger i veckan, så kan du leta efter en organiserad träning som ett gympapass. Det finns mycket att välja mellan, som simning, spinning eller zumba.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

ashe